Hur fungerar Tarot?

En Tarottolkning är inte en regelrätt spådom utan snarare ett sätt att tolka olika känslomässiga och mentala mönster i tillvaron. Om du tänker dig en ”fråga” eller ett ”problem” som ett klot. Någonstans i eller utanför detta klot befinner du dig och ser följaktligen på frågan eller problemet från den vinkeln – men det finns ju många olika andra sätt att se på det hela! Korten ger dig en eller flera andra vinklingar av frågan så att du själv kan se lösningen.

Alla skeenden i livet har en struktur och det är denna struktur som kortens innebörd visar. Om inte andra komplicerar till vårt liv, eller strukturen i det, så gör vi det själva. Vi går i livets hårda skola! För att få rätsida på det, facit i skolan, kan vi ta hjälp av de olika vinklingar som kommer fram vid en tarottolkning. Det finns av den anledningen också psykologer som använder sig av tarotkorten, C G Jung var den förste. Men man behöver naturligtvis inte ha psykologiska problem för att ta hjälp av korten, om man har det skall man ta hjälp av en professionell psykolog! Vi Tarotkonsulter på Astrobyråns Tarotlinje är inte det! Om man bara är så där alldeles vanlig, men har kört fast, vet vad man vill, men inte hur man skall uppnå det, då kan man lugnt vända sig till oss! Någonstans inom dig själv har du ”svaret”; med Tarotkortens hjälp kan du ta reda på det snabbare!

Tänk om man bara kunde leva sitt liv efter detta mönster hela tiden, då skulle man inte ha några problem eller frågor! Fast det vore ju å andra sidan, ärligt talat, inte så kul om man tänker efter – vad skulle man då prata om? Som Tarotolog / Tarotkonsult får man ofta frågan – Tror du på Tarot!?! Egentligen är det väldigt svårt att svara på den frågan, när den ställs på det viset. Ungefär som att svara på frågan – Tror du på – telefon? Eller – dator? Det beror naturligtvis på hur man använder det! En annan fråga man ofta får är – Hur väl ”stämmer” det? Den frågan är något enklare att svara på – Det beror till stor del på vad man gör av de råd man får av korten.